La noi cresc lalele și-n beci e cald… chiar dacă Marea Neagră se-nroșește…

laleleRealitatea în care înotăm astăzi este foarte asemănătoare cu circumstanțele declanșării precedentelor războaie mondiale. Doar că, astăzi, forma războiului este una cu mult mai diversă. Începând de la manevre economice și terminând cu cele militare.

Ce facem noi, Republica Moldova, în acest context?

–  Dispunem de armată (această expresie poate fi tratată și ca o glumă), care poate fi anihilată în 15 minute de oricine.

–  Despre securitatea economică nici nu doresc să vorbesc, căci nu este.

–  Suntem o ț(ș)ară parlamentară, dar fără un parlament pentru oameni, pentru țară. Oricând interesul național poate fi trădat de cel puțin 70% indivizi din parlament, care până-n prezent n-au fost lustrați.

–  Declarăm neutralitate, dar care deja este compromisă.

–  Declarăm direcția spre UE, dar cu Narâșkin în saună…

Pot aduce o sumedenie de exemple, dar nu acesta este scopul. Miza nu o mai pun pe așa zisa clasă politică de la noi, care totalmente este compromisă (cu o singură excepție, care o voi reda mai jos).

Miza vreau să o pun pe Oameni, pe Oameni de bună credință. Astfel de oameni, care au demonstrat și pe Maidanul din Kiev și în Chișinău pe 6-7 aprilie 2009, că poziția civică contează (nu mă refer la provocatori)…

Dacă cei de la guvernare sau mai bine zis, cei din spatele guvernării, ar avea un pic de dragoste față de acest tărâm, atunci am avea o șansă. Să ne unim cu România, cu condiția că și acolo sunt la guvernare oameni de bună credință și nu alohtoni (dar cu părere de rău…).

Ași ierta toate păcatele celor care astăzi își fac mendrele de după parbrizul RM P sau RM A, dacă ar merge la acest pas. Mai ales că sunt premise clare care ne împing spre unire.

Între timp, la noi cresc lalele și-n beci e cald… chiar dacă Marea Neagră se-nroșește…

Sursa imaginii: http://www.rol.ro/

Anunțuri

Despre Dinu

nu-s geniu al poeziei nu pot reda tot ce-aş dori de aceea îţi voi spune: “Te rog, nu mă ciopli” nu-s bun la complimente ci doar la fapte tari ba chiar şi indecente dar bune de pahar ar spune unii: "nu-s bun pentru nimic… sunt bun pentru nimic" dar mă arunc în toate mă-mpiedic, mă ridic nu pot să merg prin lume cu capul aplecat şi mulţi mă cred adesea că sunt un apucat nu pot mocni o viaţă ca un cărbune stins şi, fie, ard în pară cum ard şi-acum în vis nu-s geniu-al poeziei şi nu-s aşa cum vrei sunt o insectă, care trăiesc în flori de tei...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: