DESPRE STAT! Care dintre guvernanţii noştri, pe parcursul a 20 de ani, sunt comunişti şi care democraţi??? (Din ciclul Lumea vede…)

Deseori, la posturi TV, radio în ziare sunt utilizate noţiuni/simboluri cărora nu le acordăm o atenţie deosebită, deoarece sunt prezentate atât de firesc, încât le absorbim fără niciun semn de întrebare.

Un astfel de exemplu ar fi noţiunea de „clasă politică”.

Astfel, prin deducţie, înţelegem că din moment ce guvernanţii reprezintă clasa politică, atunci noi, alegătorii, suntem „clasa electorală”.

Iar acum, să revenim la mesajul „zeului” comunist V.I. Lenin, care menţiona: „Statul este un mecanism represiv, prin intermediul căruia o clasă exploatează altă clasă”; „Statul – produs al ireductibilităţii contradicţiilor de clasă”; „Statul – instrument de exploatare a clasei asuprite”.

Şi tot în acelaşi context: „Interesele unei clase nu corespund cu interesele altei clase”…

De asemenea, în opul său Statul şi revoluţia, Lenin face referire la Marx şi Engels:

„Marx a sesizat admirabil această esenţă a democraţiei capitaliste, spunând atunci când a analizat experienţa Comunei: cei asupriţi sunt lăsaţi să hotărască o dată la câţiva ani care anume din reprezentanţii clasei asupritoare îi va reprezenta şi îi va călca în picioare în parlament!”

„Statul – spune Engels rezumându-şi analiza istorică – nu este nicidecum o forţă impusă societăţii din afară; el nu este, de asemenea, nici «realizarea ideii morale», «imaginea şi realitatea raţiunii», după cum susţine Hegel. Statul este, dimpotrivă, un produs al societăţii pe o anumită treaptă de dezvoltare; el stă mărturie faptului că aceasta societate s-a încurcat într-o contradicţie de nerezolvat cu sine însăşi, că s-a scindat în antagonisme de neîmpăcat, din care nu este în stare să se elibereze. Dar pentru ca aceste antagonisme, aceste clase cu interese economice contradictorii să nu se macine unele pe altele şi să nu macine şi societatea într-o luptă stearpă, a devenit necesară o forţă care, stând în aparenţă deasupra societăţii, să atenueze conflictul, să-l ţină în limitele «ordinii». Această forţă, ieşită din sânul societăţii, dar care, situându-se deasupra ei, se înstrăinează din ce în ce mai mult de ea, este statul”.

Şi nu în ultimul rând:

„Democraţie pentru o minoritate infimă, democraţie pentru cei bogaţi – iată democratismul societăţii capitaliste” (Lenin, „Statul şi revoluţia”).

„Statul este marea ficţiune prin intermediul căreia fiecare se străduieşte să trăiască pe cheltuiala celorlalţi” (Frederic Bastiat, „Statul”).

„Din nefiricire, poporul e încă foarte nepriceput şi ţinut în nepriceperea asta de ştiinţele necurmate ale tuturor guvernelor, care privesc nepriceperea poporului ca una dintre cele mai de căpetenie condiţii ale propriei lor puteri” (Mihail A. Bakunin, „Dumnezeu şi statul”).

Cel puţin la începutul anilor  ’90 deputaţii erau ai poporului, acum sunt deputaţi ai parlamentului. Schimbarea noţiunii duce şi la schimbarea esenţei…

DESPRE COMUNISM:

Marx şi Engels au încercat să demonstreze – comunismul poate exista cu adevărat.

Lenin şi Stalin au demonstrat – comunismul poate exista într-o ţară aparte.

Iar comuniştii din Republica Moldova au demonstrat – comunismul poate exista într-o familie aparte.

Sursa imagine: elemtede.ru

Anunțuri

Despre Dinu

nu-s geniu al poeziei nu pot reda tot ce-aş dori de aceea îţi voi spune: “Te rog, nu mă ciopli” nu-s bun la complimente ci doar la fapte tari ba chiar şi indecente dar bune de pahar ar spune unii: "nu-s bun pentru nimic… sunt bun pentru nimic" dar mă arunc în toate mă-mpiedic, mă ridic nu pot să merg prin lume cu capul aplecat şi mulţi mă cred adesea că sunt un apucat nu pot mocni o viaţă ca un cărbune stins şi, fie, ard în pară cum ard şi-acum în vis nu-s geniu-al poeziei şi nu-s aşa cum vrei sunt o insectă, care trăiesc în flori de tei...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: